4.3.16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: ο Ηλίας Κουνέλας συναντά τον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Ιδιόμελο

Μεγάλη χαρά που γνωρίσαμε στο Ιδιόμελο τον Ηλία Κουνέλα, όταν ήρθε μαζί με τον Παναγιώτη Καμμένο και την παράστασή τους "8η μέρα", παράσταση που δίνεται σε σπίτια, αποκλειστικά και μόνο. Εισιτήριο δεν υπάρχει, μόνο ελεύθερη συνεισφορά. Η παράσταση εξαιρετική, μάλιστα θα την ξαναφέρουμε στο Ιδιόμελο σύντομα, για όσους φίλους μας δεν κατάφεραν να έρθουν την προηγούμενη φορά. 
Καρπός της γνωριμίας μας αυτής ήταν να προτείνει ο Ηλίας Κουνέλας να προβεί σε μία "ποιητική πράξη", μία ποιητική προσφορά,  κατά την παγκόσμια ημέρα ποίησης: να διαβάσει το έργο ενός ποιητή που αγαπά. 
Όπερ και εγένετο,
Την Δευτέρα 21/3/16 ο Νικηφόρος Βρεττάκος θα υμνήσει διά στόματος Κουνέλα τον άνθρωπο, την αξία του ανθρώπου και το ηθικό ανάστημα της ύπαρξης.
Όποιος έρθει μπορεί να εφοδιαστεί προηγουμένως κι αυτός με τη σειρά του, με ποιητικές προσφορές: είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες....  Όλοι οι φίλοι του μπλογκ προσκεκλημένοι....


Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης  Ηλίας Κουνέλας έρχεται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» να διαβάσει την προτελευταία συλλογή του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» - Η συλλογή, που αποτυπώνει την πνευματική παρακαταθήκη του εγκάρδιου ποιητή, έρχεται σε πραγματική αντίστιξη με την καταστροφική και την εσχατολογική διάθεση των ημερών μας και, εκεί που όλα τα μέσα προβάλλουν τον άνθρωπο ως ένα περίσσευμα και ένα κτήνος, ο ποιητής τοποθετεί τον άνθρωπο, τον κάθε εαυτό, σαν συνομιλητή της απεραντοσύνης. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με την προτροπή αντ’ αυτού ο κάθε θεατής να συνεισφέρει κάτι που θα είναι απαραίτητο και χρήσιμο για τους πρόσφυγες. Τρόφιμα και ρούχα ή πράγματα πρώτης ανάγκης: γάλα, πάνες, φάρμακα,  κουβέρτες, παιχνiδια κ.α.


Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 20.00
πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...