3.9.11

μήπως αντί για genpet θέλει κανείς ένα γατάκι;

μου εστάλη αυτό το άρθρο με μέιλ, το παραθέτω αυτούσιο

Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής. Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA.
Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας. Μόλις ο πελάτης ανοίξει την συσκευασία αρχίζει το κατοικίδιο ?? να ξυπνάει μετα από 20 λεπτά και ανοίγει τα μάτια του. Έχουν αίμα, οστά, μυς, μυαλό και οτιδήποτε άλλο έχουν τα θηλαστικά. Ζούνε με πρωτείνες. Επίσης έχουν προσωπικότητα και το χρώμα της συσκευασίας δείχνει τον τύπο τους. Αισθάνονται πόνο αλλά δεν έχουν αναπτυγμένες φωνητικές χορδές για να εκφραστούν. Αν τα κόψεις βγάζουν αίμα.
Υποτίθεται ότι η εταιρεία τα έχει βγάλει για να παίζουν τα παιδιά με κάτι ζωντανό αντί για κούκλες ή άψυχα ρομποτ. Το pet μόλις ανοιχτεί θεωρεί τον κάτοχο του κάτι σαν τη μάνα του. Δείχνουν συναισθήματα. Για να μην ξεφεύγουν σε επίπεδο συμπεριφοράς τους δίνουν ναρκωτικά. Συγκεκριμένα η εταιρεία γράφει:
How are the personalities controlled?
The Genpet feeding packs are color coded and specially formulated with a custom drug mixture that can be used to control the Genpet, much like human drugs can such as Ritalin or Lithium and other behaviour modifying drugs. Thus we can calm them, or stimulate them without extra tampering to the DNA structure.
Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα δεν έχετε παρά να δείτε το site της Εταιρείας http://www.genpets.com/index.php.
Ακόμα καλύτερα δείτε τις "συχνές ερωτήσεις" http://www.genpets.com/faq.php για να σας φύγουν οι αμφιβολίες ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά αλλά και να διαβάσετε και άλλα τρελά όπως το ότι αν σε δαγκώσουν, πουλάνε ειδικό kit για να τους βγάζεις τα δόντια !!!.
Αναμένουν έγκριση και μετά πηγαίνουν για παγκόσμια παραγωγή.
ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
***
αφού πέρασα ένα σχετικό περιβαλλοντικό, πολιτισμικό, πολιτικό και υπαρξιακό  σοκ, ανέκτησα την cyber-ψυχραιμία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις και άρχισα να ψάχνω  στο ίντερνετ για περαιτέρω στοιχεία. Διαπίστωσα ότι η είδηση δεν είναι ούτε φρέσκια, είναι του 2007,  ούτε αληθινή. Τα Genpets είναι στη πραγματικότητα γλυπτά πλαστικού και λατέξ (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων κυκλώματος και της ρομποτικής) του Καναδού εμπορικού καλλιτέχνη Adam Brandejs. Δείτε εδώ κι ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.
Το τρομερό σε όλα αυτά είναι ότι οι προοπτικές του μέλλοντός μας είναι τόσο ζοφερές, ώστε ένα τέτοιο, ακραίο και με πρόθεση διδακτική ίσως, εικαστικό καλαμπούρι, μπορεί να γίνει τόσο φοβικά πειστικό, ώστε να διαδίδεται με μέιλ για χρόνια μετά την αρχική του δημοσιοποίηση. 
Ψυχραιμία, παιδιά! 
Υ.Γ.: επ' ευκαιρία, για όποιον θέλει κάποιο κατοικίδιο και δελεάστηκε, εμείς εδώ στο μπλογκ (που χάνει την όποια σοβαρότητά του ασχολούμενο κατά καιρούς με γαλές, γαληφειές, και άλλα γαλήφικα), έχουμε ετοιμοπαράδοτα 2 εξαιρετικά μη τροποποιημένα γενετικά, αυτοσυντηρούμενα, αυτοχουρχουριζόμενα, παιχνιδιάρικα γατάκια. Kaι μάλιστα δωρεάν!
 ΔΕΝ πρόκειται για φάρσα! Ιδού και η απόδειξη!
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...