13.5.15

Η κατά Μάνο Αβαράκη "Κίχλη"...


Το Ιδιόμελο έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί και φέτος τον Μάνο Αβαράκη, και μαζί του τον Κωνσταντίνο Θεμελή,  σε μια πολύ σημαντική μουσική στιγμή: τη παρουσίαση της Κίχλης του Γιώργου Σεφέρη.
Σχεδίαση: melgrafik.de
Οποία τιμή για μένα να τραγουδήσω μαζί τους!!!!

"Δαίμονος ἐπιπόνου καὶ τύχης χαλεπῆς ἐφήμερον σπέρμα, τί μὲ βιάζεσθε λέγειν ἅ ἡμῖν ἄρειον μή γνῶναι;" Αυτά τα λόγια δανείζεται ο Σεφέρης από τον Πλούταρχο για την προμετωπίδα του ποιήματος: "Μοίρας βαριάς και ριζικού ασήκωτου φύτρα εφήμερη, γιατί με βιάζετε να πω όσα καλύτερα θα ήταν να μην τα ξέρετε;", και με τη φράση αυτή, όπως σημειώνει ο Δ. Μαρωνίτης, ο ποιητής στιγματίζει την Κίχλη του.
Σ'αυτή την πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη ποιητική σύνθεση, την Κίχλη, ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας και συνθέτης Μάνος Αβαράκης  έδωσε μέλος. Και από το ναυάγιό της ανέσυρε αισθήματα, μνήμες, γνήσια συγκίνηση και αληθινή μουσική. Το Σάββατο  30/5/15  αυτό το συνθετικό του έργο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο, με την πολύτιμη παρουσία και συνέργεια του ηθοποιού και τραγουδιστή Κωνσταντίνου Θεμελή, που, εκτός από την καλλιτεχνική του συμμετοχή, θα  δώσει κλειδιά ανάγνωσης σχετικά με την "σκηνοθεσία" του ποιήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...