1.7.11

μη βία

Πιθανόν το βίντεο το έχετε δει. Το δημοσιεύω όμως και στο μπλογκ από  αγανάκτηση. Και για αφορμή για ένα σημαντικό σχόλιο:

Στον πάτο όταν φτάνεις οι μάσκες πέφτουν. Η βία είναι ωμή, η προπαγάνδα άχρηστη. Μιλάν μόνο κροτίδες, απαγορευμένα χημικά και κλομπς. Κια έφοδοι στους δρόμους και στους σταθμούς του μετρό. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και θα βιώσει το πετσί μας, δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι πως όταν τα πράγματα φτάνουν σε τέτοια σημεία καταστολής,  σημαίνει ότι η εξουσία έχει χάσει κάθε δυνατότητα πολιτικού ελέγχου και προπαγάνδας. Προκαλεί τότε ευθεία ρήξη, σύρραξη και θέλει αίμα. Όσο πιο πολύ αίμα τόσο πιο πολύς φόβος. Οι διαδηλωτές δεν είναι πολίτες, είναι βορά για τις παράπλευρες απώλειες, όπως σε κάθε μάχη. Κι αυτό πρέπει να το νιώσουμε βαθιά. Αυτή τη στιγμή για την όποια Εξουσία θέλει να προασπίσει να συμφέροντά της, δεν είμαστε άνθρωποι, είμαστε στοιχεία. Κάποια σπασμένα κεφάλια, κάποιοι μελλοντικοί καρκίνοι, κάποιοι αυξημένοι αριθμοί αυτοκτονιών,  κάποια στατιστικά για την ανεργία και τη φτώχεια. Και τι έγινε; Η Ιστορία προχωράει. Οι νόμοι σφραγίζουν το μέλλον.
 Μεγάλη η αγανάκτηση τώρα που τα προσωπεία πέφτουν. Γι'  αυτό χρειάζεται διάκριση. Μη νοθευτεί η αγανάκτηση μέσα στη βία. Θα πρέπει, όπως ξεκίνησε, να παραμείνει μια αγανάκτηση ειρηνική. Η διαδήλωση περί του δικαίου, με επιμονή, τσαμουκά, αυτοθυσία,  έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμη από το χυμένο αίμα στους δρόμους. Κι αν πάντα η Εξουσία διψάει για αίμα δεν πρέπει να της κάνουμε τη χάρη αυτή τη φορά. Το χυμένο αίμα αγριεύει τις ψυχές, οδηγεί στο θηρίο. Όσα κεφάλια κι αν ανοίξουν τα εκπαιδευμένα μπατσόνια στους αθηναϊκούς δρόμους στο μέλλον, δεν πρέπει το πλήθος να εκτραπεί σε ανταπόδοση. Χρειάζεται διάκριση, συλλογική σοφία και ΟΧΙ ΒΙΑ. Το παιχνίδι των χουλιγκάνων του δρόμου είναι στημένο. Φέρνει μεγαλύτερη καταστολή. Η Εξουσία ξεβρακώνεται μόνον με ειρηνικό τρόπο. Είναι πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός, πιο μακρόπνοες οι λύσεις του.
Αυτά είχα να πω.
Δείτε τώρα πώς η αστυνομία διαφυλάσσει την τάξη στη Μητροπόλεως.

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...