16.9.12

Επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δυο μετανάστες στους Αγίους Αναργύρους

η παρούσα είδηση διαβάζεται μόνον με ποιητική συνοδεία πραγματικότητας. Αλλιώς δεν αντέχεται.
 
Με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και το χέρι νοσηλεύεται ένας από τους δύο μετανάστες που, άγνωστοι επιχείρησαν να τους κάψουν ζωντανούς- την ώρα που κοιμόνταν στο σπίτι τους στους Αγ. Αναργύρους.

Όπως κατήγγειλε ο ένας εκ των δύο μεταναστών, η επίθεση έγινε με μια βόμβα μολότοφ. Ο ίδιος, όπως κι άλλοι συμπατριώτες του, δηλώνει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι.

Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων - Καματερού εξέδωσε ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού καταδικάζει τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον δήμο μας.

«Καλούμε τους πολίτες να μη δείξουν καμιά ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και να μην επιτρέψουν να ριζώσει στον δήμο μας το κλίμα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Ζητάμε από την ελληνική αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων και τη σύλληψη των υπευθύνων».

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η επίθεση δεν είναι το μοναδικό περιστατικό επίθεσης κατά μεταναστών στο δήμο. Μία μέρα μετά το περιστατικό σημειώθηκε νέα επίθεση πολυμελούς ομάδας, εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες, σε σπίτι μεταναστών στην ίδια γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...