26.1.12

από το ελληνικό γαϊδούρι στο γερμανικό Audi



...μια γαϊδουρότριχα τα χωρίζει!

Εξηγούμαι:

Αντιφάσεις:  ευρωπαϊκή(;) πρωτεύουσα, πόλη με ένδοξο παρελθόν, οικοδομημένη περίπου στην τύχη, κατά τις παρορμήσεις των τυχόντων συμφερόντων ή της τυχούσης βολικής συγκυρίας, πολυάνθρωπη, στοιβαγμένη, θυμωμένη, με κατοίκους παρορμητικούς, ατομιστές, κοντόθωρους, αλλά με καταπληκτικές πατέντες για να διαιωνίζουν την επιβίωση στο παρόν, πόλη θυμού, γεμάτη αγάλματα και μύθους, υπόγεια ποτάμια και ιερά.  

Εδώ, ένα παρκαρισμένο, ούτως ειπείν, γαϊδούρι, μετεξέλιξη του παραδοσιακού μέσου μεταφοράς παλαιοτέρων γενεών, το οποίο κάποιοι άλλοι αγωγιάτες παραμέρισαν λίγο για να περάσουν τα κάρα.  Υπάρχει κάτι μεμπτόν σ' αυτό; Ποιος θα το κρίνει; Πάντως η τολμηρή αυτή ιδέα εισάγει νέα ήθη: εν μέσω κρίσεως και καταποντισμού του κράτους, βλέπουμε τον προαναφερθέντος χαρακτήρος κάτοικο της πόλης, που εύλογα νιώθει απροστάτευτος και πανταχόθεν εκτεθειμμένος, να παίρνει κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια του!

Απόσπασμα από το μέιλ που που εστάλη:

Σήμερα είχαμε απ΄ότι φαίνεται και το πρώτο αναποδογύρισμα αυτοκινήτου στην Αθήνα, στα Εξάρχεια συγκεκριμένα, το οποίο είχε διπλοπαρκάρει ο ιδιοκτήτης του, εμποδίζοντας φυσικά την κυκλοφορία.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αναποδογυρισμένου Audi που βλέπετε στις φωτογραφίες, το διπλο-πάρκαρε στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη.
Λίγη ώρα μετά, λεωφορείο με προορισμό την πλατεία Κάνιγγος, πέρασε από το σημείο και αναγκαστικά σταμάτησε, αφού δεν χωρούσε να περάσει. Ο οδηγός του λεωφορείου κορνάρισε αρκετές φορές, αλλά ο οδηγός του Audi ήταν άφαντος. Έτσι, κάποιοι αποφάσισαν να αναποδογυρίσουν το αυτοκίνητο, για να περάσει το λεωφορείο και τα άλλα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...