15.3.11

To σύνδρομο της Αντιλόπης

Όμορφη, γρήγορη,  άκακη. Δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από θήραμα. Κι αν, από κάποια παραξενιά της τύχης, ο κανόνας διαψεύδεται, δεν πειράζει. Οι εξαιρέσεις τον επιβεβαιώνουν. 
Μπαγιάτικη η είδηση, αλλά εμένα με κινητοποίησε τόσο όσο να της αφιερώσω έναν αναστεναγμό (τη βρήκα στη διεύθυνση http://www.blackhumor.gr/more_content_keimena.php?s=7&c=35&mid=32), χωρίς καμιά διάθεση για αστεϊσμό. Λοιπόν:

Μια λέαινα μεγάλης ηλικίας, που ξάφνιασε τους ειδικούς στην Κένυα υιοθετώντας μια μικρή αφρικανική αντιλόπη, δεν μπόρεσε να τη σώσει από την πείνα ενός αρσενικού λιονταριού. Όταν, πριν δυο βδομάδες, γεννήθηκε η μικρή αντιλόπη στο Εθνικό Πάρκο Samburu της Κένυας, η λέαινα τη βρήκε μόνη, καθώς η μητέρα της έψαχνε για τροφή, και την υιοθέτησε.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, η λέαινα έδωσε πολλές μάχες για να προστατεύσει το μικρό και έχασε πολλές δυνάμεις. Την Κυριακή, η λέαινα, αδύναμη από την έλλειψη φαγητού, πήγε με την αντιλόπη στον ποταμό, ώστε το μικρό να μπορέσει να πιει νερό. Δυστυχώς, όμως, στο μέρος εκείνο παραμόνευε το ταίρι της, το οποίο όταν το θηλυκό κοιμήθηκε, όρμησε, έπιασε την αντιλόπη και τη σκότωσε.
Όταν η λέαινα ξύπνησε και συνειδητοποίησε τι συνέβη, εξαγριώθηκε, έκανε δέκα φορές κύκλο γύρω από το λιοντάρι και εξαφανίστηκε. Από τότε, αγνοείται η τύχη της, ενώ οι αρμόδιοι του πάρκου τονίζουν πως το περίεργο ήταν ότι η σχέση τους κράτησε τόσο πολύ.
   
Θαυμάζω αυτή τη λέαινα που καταστρατηγεί τους φυσικούς κανόνες. Θαυμάζω όμως και το Θήραμα που είναι πλασμένο έτσι ώστε να υποκύπτει. Πρώτα θα χορέψει τελετουργικά έναν υπέροχης ομορφιάς αποχαιρετιστήριο χορό πετώντας σχεδόν πάνω από το χώμα,  Φυγή τον λέμε. Όσο ο Κυνηγός  ταχύτερος  ζυγώνει, το αμυγδαλωτό του βλέμμα θα στρέφει τρομαγμένο αναζητώντας σωτηρία στην πεδιάδα και με το μακρύ λαιμό ανασηκωμένο θ' απορήσει για μια στιγμή, την ώρα που, αρπαγμένο από το σβέρκο,  θα γίνεται βορά της διαιώνισης.

Τιμή στα απανταχού Θηράματα! Πάσχα που έρχεται, άλλωστε, θυμηθείτε και το Αρνί. 
Ας νεύσουμε στης "Μνησαρέτης το αρνίσιο βλέμμα" , καθώς ο ποιητής.
jiagogina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...