6.9.13

ΤΕΧΝΙΚΗ ALEXANDER



H Τεχνική Alexander( T. A.) αναδεικνύοντας την σχέση νού και σώματος εξετάζει, διευρύνει και προάγει τον τρόπο που οργανώνουμε τον εαυτό μας και εκφραζόμαστε κινητικά την κάθε στιγμή. Διερευνά και βελτιώνει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον εαυτό μας σαν ενιαίο ψυχοσωματικό σύνολο στις διάφορες λειτουργίες και συμπεριφορές μας.

Κατά την διάρκεια της ζωής μας διαμορφώνουμε συνήθειες , προκαθορισμένες ιδέες και στερεότυπα συμπεριφοράς που περιορίζουν την ελευθερία μας και την αρμονική λειτουργία του οργανισμού μας .

Καθώς η εκδήλωση της παραμικρής έκφρασής μας αντιστοιχεί σε μυική δράση, οι αναποτελεσματικοί αυτοί αυτοματισμοί οδηγούν στην δημιουργία περιττών εντάσεων , εμφάνιση πόνων σε διάφορα μέρη του σώματος , αίσθηση βάρους και κόπωσης , παρεμπόδιση της ελεύθερης αναπνοής , εμφανίζοντας μια γενικότερη δυσλειτουργία του οργανισμού και διαχέοντας μια αίσθηση κακοδιαθεσίας , νευρικότητας και μελαγχολίας.

Η Τ. Α. επανεκπαιδεύοντας το νευρομυικό σύστημα και δίνοντας έμφαση στην ελεύθερη ισορροπία του κεφαλιού πάνω στην σπονδυλική στήλη, δίνει την δυνατότητα στο σύστημα που οργανώνει την όρθια στάση και κίνηση του σώματος να λειτουργεί ανεμπόδιστο. Έτσι προάγεται η φυσική ισορροπία και ο συντονισμός της κίνησης, ενώ η ενέργεια κατευθύνεται εκεί που απαιτείται, ελαχιστοποιώντας την περιττή ένταση κατά την δραστηριότητα.

Η Τ. Α. προσφέροντας το βίωμα ότι ο οργανισμός μας λειτουργεί με μεγαλύτερη αρμονία οταν εμείς δεν τον παρεμποδίζουμε με τα αυτοματοποιημένα μοτίβα δράσης και τους ασυνείδητους αυτοματισμούς που προκαλούν περιττές μυικές εντάσεις ,οδηγεί στην απόκτηση υψηλότερου βαθμού συνειδητότητας και στην διεύρυνση των ικανοτήτων μας σωματικών- ψυχικών και πνευματικών.


***

Από τη Δευτέρα 9/9 και όλες τις Δευτέρες η δασκάλα Alexander technique Βίκυ Παναγιωτάκη ξεκινάει ένα καινούργιο κύκλο ομαδικών μαθημάτων. Ελάχιστοι οι δάσκαλοι Alexander στην Ελλάδα, κι η Βίκυ είναι μια από αυτούς. Με λαμπρές σπουδές και διδακτική εμπειρία, από το 2007  δίδαξε την τεχνική Alexander στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 


Χρόνος,           Δευτέρα 2.30 - 4.30
Χώρος,            Ζωοδόχου Πηγής 17 
Κόστος,           40 ε μηνιαία η 13 ε το μάθημα 


Έναρξη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου


Όποιος ενδιαφέρεται για το μάθημα αλλά δεν εξυπηρετείται από την παραπάνω ημέρα και ώρα , ας έρθει σε επαφή με τη Βίκυ Παναγιωτάκη. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και δεύτερης ομάδας .


Επικοινωνία, vickypanagiotaki@gmail.com
6977 944849
Για περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική δείτε κι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...