2.6.11

Γιατί τα κτήνη δεν είναι κτηνώδη;


ΛΑΓΟΣ (ΑFP)  – Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών,  την Τετάρτη η νιγηριανή αστυνομία, εισέβαλε σε οικία,  όπου, κατά την κατηγορία, με τη βία έφηβες κοπέλες  γεννούσαν παιδιά τα οποία θα δίνονταν στη συνέχεια στο εμπόριο trafficking  ή  και για άλλους σκοπούς.
"Εισβάλαμε στα καταλύματα του  Cross Foundation στην Abia πριν τρεις μέρες, έχοντας την πληροφορία ότι έγκυες κοπέλες ηλικίας 15 με 17 χρονών εξαναγκάζονται από τον ιδιοκτήτη τους να τεκνοποιήσουν",  δήλωσε ο Bala Hassan, αξοιματούχος της αστυνομίας της Abia, στην νοτιοανατολική περιοχή του κράτους.
"Σώσαμε 32 έγκυες κοπέλες και συλλάβαμε τον ιδιοκτήτη  ο οποίος ανακρίνεται με την κατηγορία ότι πουλάει βρέφη σε άτομα που πιθανόν να τα χρησιμοποιήσουν σε ιεροτελεστίες ή  άλλες χρήσεις;".
Κάποιες από τις κοπέλες δήλωσαν στην αστυνομία ότι είχαν δεχτεί οικονομική προσφορά, για το κάθε παιδί που θα έφερναν στον κόσμο,  από 25,000 έως 30,000 naira (192 δολάρια), ανάλογως του φύλου του βρέφους.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την νιγηριανή οργάνωση κατά του δουλεμπορίου  (National Agency for the Prohibition of Trafficking in Persons: NAPTIP), το κάθε βρέφος θα πωλούνταν  στους επίδοξους αγοραστές από 300,000 naira έως ένα εκατομμύριο naira (1,920 - 6,400 δολάρια).
Τα κορίτσια αναμένεται να μεταφερθούν την Τετάρτη στα γραφεία της NAPTIP στο Enugu, είπε ο περιφερειάρχης Ijeoma Okoronkwo  στο AFP.
O Hassan λέει πως ο ιδιοκτήτης του παράνομου εργοστασίου βρεφών αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών και σωματεμπορία. Η αγοραπωλησία βρεφών είναι παράνομη στη Νιγηρία και επισύρει ποινή  φυλάκισης 14 ετών.
"Πάρα πολλές τέτοιες υποθέσεις φτάνουν τώρα στα δικαστήρια," προσθέτει ο Okoronkwo.
 Το 2008 οι έφοδοι της αστυνομίας,  αποκάλυψαν στον τοπικό τύπο ένα ολόκληρο δίκτυο με τέτοιες "κλινικές",  με , ούτως ειπείν,  αγροκτήματα βρεφών, ή "εργοστάσια".
Τέτοιες υποθέσεις κακοποίησης βρεφών ή σωματεμπορίας είναι συνηθισμένες στη Δυτική Αφρική. Κάποιοι γονείς πωλούν τα παιδιά τους  σαν εργάτες στις φυτείες, στα ορυχεία, στα εργοστάσια ή σαν οικιακούς δούλους. Άλλα παιδιά δίνονται στην πορνεία, ενώ κάποια φονεύονται ή βασανίζονται σε τελετουργίες μαύρης μαγείας. Η NAPTIP λέει ότι ανθεί επίσης το εμπόριο παράνομων υιοθεσιών.
"Υπάρχει πρόβλημα με τις παράνομες υιοθεσίες και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το σωστό τρόπο να υιοθετήσουν ένα παιδί", λέει ο Okoronkwo.
Δύμφωνα με την UNESCO, η σωματεμπορία είναι το τρίτο στη σειρά κοινό έγκλημα στη χώρα, με πρώτη την οικονομική απάτη και δεύτερο το εμπόριο ναρκωτικών. 


μετά δες αυτό: 




ώρες- ώρες σιχαίνομαι την ανθρωπότητα, αγαπητή μου Jiagogina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...