6.6.13

Αλληλέγγυοι Δρόμοι: δεύτερη δράση στο Μαρούσι στις 9/6 με αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Oι Αλληλέγγυοι Δρόμοι είναι μια νέα κίνηση πολιτών με στόχο την αφύπνιση και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου. Aίτημα  η Αλληλεγγύη:  ισοτιμία και  συνεργασία μεταξύ των πολιτών.
Οι Α.Δ. διοργανώνουν αυτή την Κυριακή τη δεύτερη κατά σειρά δράση τους με αγορά χωρίς μεσάζοντες εν μέσω ενός τοπίου θολού και εχθρικού  (από την πλευρά του Δήμου) - φαίνεται σαν η  Δημοτική Αρχή να θέλει να μονοπωλήσει την Αλληλεγγύη, (δεδομένου ότι και ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνει κι αυτός Αγορά τροφίμων χωρίς μεσάζοντες). 
Το σίγουρο είναι ότι η Αλληλεγγύη δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου Δήμου κι ότι το αίτημα για αυτο-οργάνωση σε μικρές κοινότητες είναι η μόνη λύση να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Δεσποτεία που μας επιβάλλεται. Ευχής έργο θα ήταν η Δημοτική Αρχή   να δρα έτσι ώστε να κινητοποιεί, να αφυπνίζει και να προσκαλεί τα μέλη της κοινότητας σε μια τέτοια ενεργητική κοινοτική ζωή. 
Και χωρίς τις ευλογίες του Δήμου, παρ' όλα αυτά οι Α.Δ. προχωρουν στη δεύτερη δράση τους. 


Ιδού το δελτίο τύπου: 

 
Μαρούσι -6/6/2013
Δελτίο Τύπου
Από την εμφάνιση της κίνησής μας στο Μαρούσι με την οργάνωση της πρώτης διανομής τροφίμων απευθείας από παραγωγούς, δεχτήκαμε την άμεση επίθεση των “αρχόντων” της πόλης μας. Η αρχή έγινε με την κωλυσιεργία του δήμου να απαντήσει στο αίτημά μας για χρήση δημοτικού χώρου για τη διανομή, την απαγόρευση της τελευταίας στιγμής και το εξώδικο σε μέλος της κίνησής μας.
Συνεχίσαμε στη διανομή και δικαιωθήκαμε. Εκατοντάδες συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν ποιοτικά προϊόντα στην τιμή των παραγωγών, οι παραγωγοί διέθεσαν τόνους προϊόντων και παράλληλα μια ποσότητα τροφίμων που αφιλοκερδώς μας πρόσφεραν οι παραγωγοί διατέθηκαν σε οικογένειες που μαστίζονται από την κρίση.
Η αντίδραση της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, η συμπαράσταση δεκάδων κινημάτων Αλληλεγγύης από όλη τη χώρα, η δημόσια παρουσία μας και η κάλυψή της από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά κυρίως η αποφασιστικότητα των συμπολιτών μας να στηρίξουν τη δράση μας οδήγησε στην επιτυχία της πρώτης διανομής και στην υποχρέωση να υπάρχει συνέχεια.
Ορίσαμε έτσι ως ημερομηνία διανομής την Κυριακή 9 Ιουνίου σε κεντρικό πάρκινγκ της πόλης μας κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη, εκδώσαμε ανακοινώσεις και δελτία παραγγελιών κι έκτοτε δουλεύουμε συνεχώς για την επιτυχία και της δεύτερης διανομής. Η επιλογή ιδιωτικού χώρου ήταν αποτέλεσμα νέας κωλυσιεργίας του δήμου να απαντήσει σε αίτημά μας για χρήση δημοτικού χώρου.
Όμως την Παρασκευή 31 Μαΐου μας ειδοποίησε ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ ότι δέχτηκε πιέσεις από “μεγαλοπαράγοντα” του εμπορικού συλλόγου και δεν μπορεί να μας διαθέσει το χώρο. Η επίθεση συνεχίζεται με νέα μέσα.
Στην συνέλευση της κίνησής μας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα αποφασίσαμε ομόφωνα οτι:
-        Προχωράμε στην πραγματοποίηση της δράσης μας την Κυριακή 9 Ιουνίου.
-        Νέος τόπος διανομής είναι το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος (όπως στην 1η διανομή)
-        Συμμετέχουμε στο “Χωριό Αλληλεγγύης” που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ τις 7 και  8 Ιουνίου στα πλαίσια της συνάντησης των Ευρωπαϊκών Κινημάτων Alter Summit”. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συναντηθούμε στο περίπτερό μας για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.
Οι ύπουλες επιθέσεις που δεχόμαστε θα απαντώνται δημόσια και με έργα. Γιατί για εμάς, 
Αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία των ισχυρών αλλά οι ισότιμες σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των πολιτών.

Κίνηση Πολιτών “Αλληλέγγυοι Δρόμοι”
 
για περισσότερα: http://alldromoi.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...